Pictogram nieuwsberichten
Pictogram huisartsen
Pictogram e-Health
Pictogram wachtdokter
Pictogram Links
Pictogram preventie
Pictogram praktische info
Pictogram bibliotheek

Nieuwsberichten

1/02/2018: Tournée Minérale

Tournee minerale De maand februari staat inmiddels bekend als de maand zonder alcohol. Vele vlamingen doen dan mee aan de Tournée Minérale. Als huisartsen kunnen wij dit initiatief volledig steunen gezien we dagelijks geconfronteerd worden met de gezondheidsrisico's van (overmatig) alcoholverbruik. Meer info vindt u terug op www.tourneeminerale.be.
Zowel de gemeente Malle als de gemeente Zoersel ondersteunen dit project. Zo kan u op woensdag 28 februari - de slotdag van 'Tournée Minérale' - naar een (gratis) lezing 'Wat doet alcohol met uw lichaam?'. Deze lezing vindt plaats van 20u00 tot 22u00 uur in De Notelaar, Lierselei 15 in Oostmalle. Meer info vindt u in de folder.
Om u alvast te inspireren, tonen wij graag het goede voorbeeld:

kringfoto Tournee minerale

08/10/2017: Griepvaccinatie

influenza De jaarlijkse vaccinatieperiode voor griep loopt van half oktober tot eind november. We nodigen alle risicopatiënten uit om zich in deze periode te laten vaccineren tegen griep (influenza) en zo nodig ook tegen longontsteking (pneumococcen). Neem contact op met uw huisarts om af te spreken hoe hij of zij de vaccinatie voor u wil organiseren.
Wenst u meer informatie over griep: www.influenza.be

3/01/2017: Een goede gezondheid gewenst

2017 De artsen van onze wachtkring wensen u en uw familie het allerbeste toe voor het nieuwe jaar. In de eerste plaats hoort daar een goede gezondheid bij. Ook in het nieuwe jaar staan wij klaar voor u om aan ziektepreventie te doen. We hopen u m.a.w. te zien om ziekten te voorkomen en minder om ziekten te behandelen
Vanaf 1 januari wordt er gewerkt met het elektronisch medisch voorschrift. U zal van uw huisarts enkel nog een medicatiebewijs meekrijgen waarop een barcode staat waarmee de apotheker de juiste geneesmiddelen kan afleveren. Een klassiek geneesmiddelenvoorschrift zal enkel in een beperkt aantal gevallen worden meegegeven (bv. op huisbezoek). Zowel dit systeem, als heel wat andere e-health applicaties werken enkel als uw huisarts beschikt over de juiste identiteitsgegevens. Zorg ervoor dat u steeds uw eID meebrengt naar de raadpleging. Voor uw kinderen die nog geen kids-ID hebben, volstaat de ISI+ kaart.

26/09/2016: Nieuwe website wachtkring HVMZ

webbuilding Onze kringwebsite werd in een nieuw jasje gestoken. Er werd aandacht besteed aan nieuwe topics zoals e-Health en medische online-informatie. Opmerkingen en suggesties kunnen doorgegeven worden aan de webmaster.
We willen graag meegeven dat de belangrijkste noodnummers steeds kunnen worden teruggevonden via de icoontjes onderaan links op de website.

12/07/2016: e-Health, m-Health en dr.Google: wat u zeker moet weten

e-health De digitalisering van de huisartsgeneeskunde is al een tijdje aan de gang. Er was echter nooit zo’n snelle evolutie als nu. Het wordt dus tijd dat we jullie hierover informeren:
Iedereen kan medische informatie terugvinden op het internet, medische gegevens kunnen digitaal worden uitgewisseld tussen artsen, patiënten kunnen zichzelf monitoren met mobiele apps, artsen kunnen preventie op maat organiseren m.b.v. het elektronisch medisch dossier, enz. Dit hele gebeuren kreeg de naam e-Health. Lees meer....

01/04/2015: één oproepnummer voor de wachtdokter, zowel in de week als in het weekend

telefoonVanaf 3 april zal het algemene oproepnummer voor de huisarts van wacht, nl.0900 10 512, niet alleen kunnen gebruikt worden in het weekend maar ook in de week. Tot op heden diende u in de week te bellen naar uw eigen huisarts en kreeg u via het antwoordapparaat te horen wie de dienstdoende wachtarts was.
Om alle misverstanden de wereld uit te helpen, hanteren we dus één centraal wachtnummer. De wachtdienst zelf verandert niet: Van maandag t.e.m. donderdag, telkens van 19u 's avonds tot 8u 's morgens en in het weekend van vrijdagavond 19u tot maandagochtend 8u.